Kugelhopf uit de Elzas

Artikel 1 van 4 Volgende

Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 4 gr instant gist
  • snufje zout
  • 1 dl lauwwarme melk
  • 150 gr roomboter
  • 2 grote eieren of 3 kleine
  • 100 gr rozijnen
  • 1 klein zakje schaafde amandelen
  • poedersuiker om mee te bestrooien
  • boter om de vorm in te vetten
  • een tulbandvorm
  • Zorg dat alle benodigdheden op kamertemperatuur zijn.

  • Week de rozijnen 15 min. in lauwwarm water en laat ze daarna goed uitlekken

  • Doe bloem, zout, suiker en gist in een kom en meng dit door elkaar. Let op dat het zout niet direct met het gist in aanraking komt, want zout dood de werking van de gistcellen.

  • Meng in een andere kom boter, eieren en melk. Doe daar het bloemmengsel stap-voor-stap bij. Goed mengen, eventueel nog een scheutje melk toevoegen, het deeg moet zacht zijn (denk meer aan cakebeslag, dan aan brooddeeg). Dek de kom af met plasticfolie en laat het een uur op kamertemperatuur in omvang verdubbelen.

  • Vet de tulbandvorm in met boter en bestrooi de wanden met de geschaafde amandelen.
    Meng voorzichtig de rozijnen door het deeg. Vul de tulbandvorm met dit mengsel en dek de vorm goed af met plasticfolie Laat het nog een keer rijzen op kamertemperatuur, totdat de vorm voor 3/4 gevuld is (ligt wel een beetje aan het formaat van je vorm). Verwarm intussen de oven voor op 180 graden.

  • Bak de tulband in 35 á 40 min. goudbruin. Haal de cake uit de vorm en laat deze op een rooster afkoelen. Daarna met poedersuiker bestrooien.

  • EET SMAKELIJK!

Klik op de onderstaande link voor de bijbehorende artikelen:

https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/studiopescado/c-2600501/keukengerei/

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2014 - 2022 Studio Pescado | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel