Paella

Vorige Artikel 2 van 4 Volgende

Ingrediënten:           

  • 1  kippenbouillonblokje  
  • 1  ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2  tomaten
  • 200 g kipfilet of Kabeljauw én kipfilet
  • 200 g haricots verts of Sugar snaps
  • zonnebloemolie
  • 400 g rijst
  • 1 g saffraandraadjes of kurkuma
  • 70 g tomatenpuree
  • 200 ml witte wijn
  • 200 g gekookte garnalen  (rauw mag ook maar verwarm ze goed!)
  • 200 g doperwten ( evt. 100 gr doperwten én 100gr Kikkererwten)
  • 100 g zwarte olijven
  • zout
  • versgemalen peper
  • 0.5 bosje bieslook
  • 300 gr Chorizo in blokjes gesneden
  • 1 pakje Surumi sticks
  • 1 Citroen in kwarten

        Voor de Bouillion:

  • Breng 1 liter water aan de kook.
  • Los hierin het bouillonblokje op en zet het vuur uit.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts en halveer de haricots verts.
  • Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rijst, saffraan / kurkuma, Chorizo en tomatenpuree circa 3 minuten.
  • Schenk de wijn in de pan. Voeg circa 400 ml bouillon, tomaten, kip en haricots verts toe.
  • Breng aan de kook en leg de deksel op de pan. Zet het vuur laag en gaar de rijst in circa 15 minuten.
  • Voeg extra bouillon toe als de rijst droog gekookt is.
  • Voeg circa 3 minuten voor het einde van de kooktijd de garnalen, Surumi sticks in stukjes en doperwten toe.
  • Breng de paella op smaak met zout en peper.
  • Halveer de olijven en snijd de bieslook fijn.
  • Schep de olijven en bieslook door de paella en serveer met citroen erop.                                                                                                                                         Klik op de onderstaande link voor de bijbehorende artikelen:  https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/studiopescado/c-2600501/keukengerei/

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2014 - 2022 Studio Pescado | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel