Quiche Lorraine

Artikel 3 van 4

Ingrediënten

  • 125 g koude boter
  • 250 g bloem
  • 5 eieren
  • 1 tl zout
  • 1 tl ijskoud water
  • 200 g gerookt ontbijtspek (stuk) of een pakje met spekblokjes
  • ½ tl olie
  • 150 ml melk
  • 250 g crème fraîche
  • 120 g geraspte gruyère of een mix van jonge en oude kaas
  • 1 mespunt nootmuskaat
  1. Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem. Kneed met 1 ei (per quiche), zout en water zo kort mogelijk tot soepel deeg. Laat het in vershoudfolie 1 uur rusten in de koelkast. Vet de vorm in en bestuif met bloem. (Je kan ook de vorm bekleden met bakpapier)
  2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van Ø 30 cm. Veeg de overtollige bloem eraf. Bekleed de vorm met het deeg. Druk aan en snijd overtollig deeg bij de randen eraf. Prik met een vork gaatjes in de bodem, zodat het deeg niet of nauwelijks rijst.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het spek in kleine blokjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak het spek in 6 min. uit.
  4. Meng in een kom de rest van de eieren, de melk, crème fraîche en kaas en breng op smaak met peper en de nootmuskaat. Verdeel de spekjes over de bodem en schenk de vulling in de quichevorm. Zet eerst de quichevorm in de oven en schenk dan de vulling erin. Zo voorkom je dat de vulling uit de vorm loopt bij het verplaatsen van de quiche naar de oven. Bak de quiche ca. 40 min. in het midden van de oven. Voor een lekkere variatie op dit recept voeg je een paar klein gesneden zongedroogde tomaatjes en verse snoeptomaatjes toe. Kijk uit met toevoegen van te vochtige producten, anders krijg je een kleffe bodem. ( evt. smokkelen met een beetje paneermeel op de bodem doet overigens wonderen!)

Eet smakelijk!

Kijk voor bijbehorende artikelen op onderstaande link:

https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/studiopescado/c-2600501/keukengerei/

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2014 - 2024 Studio Pescado | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel