Glühwein

Vorige Artikel 4 van 4

Ingrediënten:

  • 1 fles rode wijn

  • 4 kruidnagels

  • 1 kaneelstokje

  • 1 schoongeboende citroen en evt. een sinaasappel

  • 2 eetlepels suiker of basterdsuiker

    Pak de schoongeboende citroen en kerf deze citroen op vier plaatsen in, zodat je de kruidnagels gemakkelijk in de citroen kunt steken. Open de fles wijn en schenk deze leeg in een pan en voeg daar de citroen met kruidnagels, het vanillestokje en de 2 eetlepels met suiker aan toe. Laat de wijn rustig opwarmen en laat de wijn zeker niet koken! (Als de wijn kookt, verdampt de alcohol!) Laat de wijn (etc.) vervolgens nog een kwartier tot een half uur op laag vuur pruttelen. Neem de pan van het vuur en giet de Glühwein door een zeef.

    Lekker warm serveren in daarvoor bestemde grote bekers!

    Gebruik bij het maken van Glühwein liever geen aluminium pan om te voorkomen dat je Glühwein een metalige smaak krijgt.

    Variatie:

  • Lekker een scheutje port er bij of cognac; geeft ook weer een andere smaak

  • Gebruik in plaats van de schoongeboende citroen/sinaasappel alleen het sap van de citroen of sinaasappel

  • Voeg steranijs toe

    Proost!

    Kijk voor bijbehorende artikelen op onderstaande link:

    https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/studiopescado/c-2703349/servies/

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2014 - 2022 Studio Pescado | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel